Olen ollut siinä mielessä huono emäntä, että tuo koiran turkki on monesti ollut hieman huonommassa kunnossa kuin se saisi olla. Tämä on monesti jopa harmittanut minua, sillä kun turkki on liian pitkä, on siinä myös paljon suurempi riski saada takkuja ja kaiken maailman roskia, varsinkin jos liikkuu tuolla metässä.

koira.jpg Tämmönen koira mulla siis on.

Suurin ongelma mulla on ollut ton mun koiratrimmerin kanssa. Se kun oli sellainen hieman halvempi malli, ja se ei tehonnut niin hyvin tohon turkkiin kuin olisin halunnut. Sen takia tosta trimmailusta tuli tuskaisempaa kuin sen olisi tarvinnut olla. Hankin nimittäin nyt ihan uuden ja kunnollisen koiratrimmerin tän ohjeen mukaan, ja sillä on kyllä ihan erilaista leikata tota turkkia. Suorastaan ihan eri asia kuin koskaa ennen.

Elämää uuden koiran trimmauskoneen kanssa

Jos olisin tiennyt miten paljon helpompaa toi trimmaus on kunnon härvelin kanssa, olisin varmaan hankkinut uuden laitteen jo aikaa sitten. Toi nykynen nimittäin leikkaa helposti sitä turkkia, jonka takia sitä saa helposti vedettyä turkkia pitkin, eikä se kisko sitä karvaa kun alkaa tulla haasteita. Tän takia sitten koirakin sietää paljon paremmin tota hoitoa, ja sen takia se sujuu entistä helpommin.

Nyt on koiralla nätti kevät turkki, josta olisi pitänyt kyllä ottaa kuva ja laittaa tähän. Sen verran hieno turkki, että ei oo tainnut vastaavanlaista olla melkein pariin vuoteen. Silloin viimeksi vein sen ihan ammattimaiselle trimmaajalle, ja sillo se oli kyllä upea. Ja nyt ollaan aika lähellä sitä tasoa, ja ihan omin kätösin vielä!